Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، پنجمین کتابخانه گروه جهادی شهدا در حومه تهران با حضور علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به نام «شهید حاج احمد متوسلیان» آغاز به کار کرد.

این کتابخانه در شهرک دولت آباد با ۴۰۰۰ کتاب برای گروه‌های سنی مختلف در فضایی به مساحت ۲۰ متر مربع از روز گذشته کار خود را با کتاب‌های اهدایی خیرین آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه جهادی شهدا که با شعار «هر منطقه محروم یک کتابخانه» اقدام به دایر کردن محیطی برای کتابخوانی جوانان و نوجوانان دارد، از این رو شب گذشته پنجمین کتابخانه خود را پس از کتابخانه‌هایی به نام مزین شهید حاج حسین خرازی، شهید ابراهیم هادی، شهید احمد کاظمی، شهید ابراهیم همت در جنوب تهران افتتاح کرد.

* افتتاح کتابخانه توسط یک گروه جهادی همان کار مورد انتظار رهبر انقلاب از نیروهای جهادی مومن انقلابی است

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور که در این مراسم حضور داشت، ضمن تقدیر از این کار جهادی ارزشمند اظهار داشت: تاسیس کتابخانه توسط گروه جهادی مومن و انقلابی جزو بهترین و ارزشمندترین فعالیت‌ها محسوب می‌شود. دلیلش این است که توسط کسانی صورت می‌گیرد که هیچ نفع مادی و مالی و جاه و مقام ندارند، بنابراین دارای نیت خالص است و ما می‌دانیم «إنما الأعمال بالنیات..»، پس نیت در این امر خالص است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه پس از نیت خالص، نکته دوم در ارزشمندی این اقدام این است که برای مردم شریفی انجام می‌شود که بنا بر شرایطی دچار کمبودهایی هستند، ابراز داشت: این کتابخانه‌ها کمبودهای این مناطق را جبران می‌کنند. بنابراین این عمل از طرفی از نیت خالص و پاکی صادر می‌شود و از طرفی به جایی اصابت می‌کند که حق است. سومین نکته هم اینکه مربوط به حوزه کتاب و کتابخوانی می‌شود.

به گفته این مقام مسئول، ما مسلمان هستیم و از اهمیت کتاب در اسلام و مساله کتاب و کتابخوانی واقفیم و از سوی دیگر این جامعه هدف عمدتا دانش آموزان، نوجوانان و جوانان هستند و می‌دانیم اگر این قشر با کتاب مانوس شوند چه اثری در مسائل فرهنگی و بهبود وضع جامعه در آینده دارد.

مختارپور ضمن تجلیل از خادمان این کار فرهنگی یادآور شد: از هر سو بنگریم این کار بسیار ارزشمند است و ان‌شاءالله مقبول حضرت حق قرار می‌گیرد. مطمئنم این کار، بسیار مفید، ماندگار و مردمی و در راستای کاری است که رهبر انقلاب از نیروهای جهادی مومن انقلابی انتظار دارند.

* اسماعیلی: پیش از تاسیس هر کتابخانه فضای مکانی و محیطی آسیب شناسی می‌شود

محسن اسماعیلی مسئول این گروه جهادی ضمن تشریح روند فعالیت‌ها و موضوعات کتاب‌های کتابخانه‌ها عنوان کرد: به زودی همزمان با هفته بسیج، ششمین کتابخانه جهادی در منطقه‌ای محروم در غرب کشور تاسیس خواهد شد.

وی با بیان اینکه هر کتابخانه به نام یکی از شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم نامگذاری می‌شود، گفت: اغلب کتاب‌ها از سوی خیرین به گروه جهادی اهدا می‌شود. در این کتابخانه نیز حوزه ۵۰۲ بسیج دانش آموزی ناحیه ۲ آموزش و پرورش، حوزه علمیه الزهرا (س)شهرری، مدیریت دبستان شهید غیوری و برخی از ناشران از جمله مجمع ناشران انقلاب اسلامی، انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، انتشارات شهید کاظمی، انتشارات مدرسه، انتشارات شمع و مه وباغ موزه دفاع مقدس... همکار ما بوده‌اند.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه پیش از دایر شدن کتابخانه در هر منطقه شرایطی محیطی، سنی، جغرافیایی و حتی بهداشتی آن منطقه بررسی می‌شود، افزود: برای هر کتابخانه تیمی اقدام به مطالعه و بررسی مکانی انجام می‌دهد و پس از قطعی شدن فضای کتابخانه در آن منطقه محروم کتاب‌ها با توجه به آسیب شناسی منطقه ارسال می‌شود. البته در کنار کتاب رایانه و مجلات و نرم افزارهایی هم به ساکنان این مناطق ارائه می‌شود.

در ادامه علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از کتابخانه شهید حاج ابراهیم همت که به تازگی آغاز به کار کرده نیز بازدید کرد.

این مراسم به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی با ظرفیت محدود برگزار شد.

در ادامه کلیپ مربوط به کتابخانه جهادی شهید حاج احمد متوسلیان را ببینید:

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کتابخانه گروه جهادی شهدا علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گروه جهادی شهید حاج کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۸۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی

آقای محمدرضا هراتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: شاخص‌های کتابخانه‌ای در دو سال گذشته در بخش‌های کتابخانه‌های عمومی، منابع، سیار و عضو فعال افزایش یافته است.

وی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی با بیش از سه هزار هشتصد کتابخانه، ۱۲۰ سالن مطالعه و بیش از ۱۲ میلیون نفر عضو و منابع متنوع تخصصی و عمومی، به عنوان بزرگترین شبکه مویرگی فرهنگی کشور، متولی اصلی کتاب و کتابخوانی در سطح کشور است.

وی افزایش ۶۴ باب کتابخانه عمومی، افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار، افزایش منابع کتاب کتابخانه‌ها و رشد ۲۴۵ درصدی تعداد عضو فعال کتابخانه‌ها را از دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در ۲ سال گذشته بیان کرد و گفت: کتابخانه‌ها از عضویت و امانت فراتر رفته و خدمات فرهنگی از جمله ۶۰ خدمت در جهت توانمندسازی و بهینه‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان ارایه می‌کنند.

هراتی با بیان اینکه همه کتابخانه‌های عمومی کشور بخش جداگانه کودک و نوجوان دارند و برای گروه‌های خاص نیز برنامه ریزی شده است افزود: در حال تجهیز بخش‌های سالمندان، نابینایان و مادران در کتابخانه‌های عمومی کشور هستیم.

وی اظهار داشت: از این ۱۲ میلیون عضو فعال نزدیک به ۶۰ درصد کودکان و نوجوانان هستند که در همین راستا برنامه‌های گسترده‌ای مانند جشنواره‌ها و جایزه‌های داستان نویسی و قصه گویی، محافل ادبی، پویش‌های کتابخوانی و مسابقات تلویزیونی را برای مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌کنیم.

معاون توسعه نهاد کتابخانه‌های عمومی افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار به ویژه در روستا‌ها و نقاط کم برخوردار از دیگر دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ۲ سال گذشته دانست و گفت: در کنار بهره برداری از کتابخانه‌های مرکزی، ۱۳۲ کتابخانه غیر مرکزی شامل ۵۸ کتابخانه شهری و ۷۴ کتابخانه روستایی است.

وی گفت: علاوه بر افتتاح کتابخانه در روستا‌ها جشنواره‌هایی هم برای روستائیان و عشایر مانند جشنواره عشایر با طعم کتاب یا طرح حایی مانند مجموعه کوله کتاب ویژه مناطق صعب العبور را برگزار کردیم که با استقبال خوب مردم آن مناطق مواجه شد.

هراتی با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران از لحاظ توسعه شبکه کتابخانه‌ای در بین کشور‌های برتر منطقه قرار دارد افزود: ایران از لحاظ توسعه شبکه‌های کتابخانه‌ای دارای رتبه اول در میان کشور‌های منطقه و در جمع ۲۰ کشور برتر دنیا است.

دیگر خبرها

  • یمن میهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • هند به نمایشگاه کتاب تهران نرسید،‌ یمن جایگزین شد
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • اتخاذ تمهیدات امنیتی و انتظامی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران